Ny crowdfunding for bind 3

Du kan støtte udgivelsen og forudbestille bind 3 i serien for 500 kr. ved at betale via MobilePay til 25 14 27 11. Efterfølgende bedes du skrive en e-mail til deberejste snabel-a gmail.com og anføre dit navn og din adresse, sådan så vi kan holde dig informeret om bogprojektet og sende bogen til dig. Når du har betalt og sendt en besked til forlaget med disse oplysninger, vil du efterfølgende få en bekræftelse fra forlaget på din forudbestilling. Vi sender bogen til en pakkeshop i Danmark, hvor du kan hente den (hvis du da ikke kommer og hilser på os til bogreceptionen), og du får desuden dit navn med på en takkeliste forrest i bogen (ønsker du at være anonym, bedes du skrive det ved bestillingen). Bind 3 udkommer efter planen i løbet af 2024, og vi holder bogreception i Café Globen i København – nærmere dato vil blive oplyst senere.
OBS:
Den crowdfunding, der blev påbegyndt 29. maj 2021 til fordel for udgivelsen af bind 2, er nu afsluttet, da vi 17. november 2021 rundede målet for indsamlingen, nemlig at rejse 100.000 kr. til fordel for udgivelsen af bind 2 i serien “Kronisk rejsefeber”. Du kan naturligvis stadig købe bind 2 og betale via MobilePay til 25142711 til Lars-Terje Lysemose. Bogen koster 500 kr.
Efterfølgende bedes du skrive en e-mail til deberejste snabel-a gmail.com og anføre dit navn og din adresse, sådan så vi kan holde dig informeret om bogprojektet og sende bogen til dig. Send oplysningerne til forlaget på adressen: deberejste snabel-a gmail.com.
Når du har betalt og sendt en besked til forlaget med disse oplysninger, vil du efterfølgende få en bekræftelse fra forlaget på din forudbestilling.
*** (NB: det følgende er ikke længere aktuelt!)
INTRO: Dette er en crowdfunding arrangeret af Lars-Terje Lysemose og forlaget De Berejste I/S for at  kunne udgive bind 2 af 3 i bogserien “Kronisk rejsefeber” – fyldt med rejseeventyr fra hele verden – i anledning af De Berejstes Klubs 25-årsjubilæum i 2021-22. Bogen udkommer lørdag den 27. november 2021, og ved at forudbestille kan du være med til at sikre, at vi faktisk kan udgive bogen. Vi har brug for støtte fra alle med rejselyst i blodet, for vi skal rejse cirka 100.000 kr. for at få råd til at trykke bogen – det svarer til 235 forudbestillinger af bogen.
Når du støtter med 425 kr. (svarende til bogens vejledende pris med 25 kr. i rabat), får du et eksemplar af bogen, dit navn kommer på en takkeliste forrest i bogen (medmindre du meddeler, at du ønsker at være anonym), og du inviteres med til bogreception i Cafe Globen i København lørdag den 27. november 2021 kl. 14 til 16, hvor vi håber at kunne møde dig og sige dig tak og overrække dig bogen personligt sammen med et glas ægte champagne. Kan du ikke være med 27. november, sender vi selvfølgelig bogen til din nærmeste pakkeshop eller postbutik i Danmark – helt uden beregning. Bor du i udlandet, så skriv til os, så finder vi en pris for forsendelse.
VIGTIGT OM BETALING: Du kan betale via MobilePay til 25142711 til Lars-Terje Lysemose eller ved bankoverførsel til reg.nr. 1551, kontonr. 4043168142.
Efterfølgende bedes du skrive en e-mail til deberejste snabel-a gmail.com og anføre dit navn og din adresse, sådan så vi kan holde dig informeret om bogprojektet og sende bogen til dig. Send oplysningerne til forlaget på adressen: deberejste snabel-a gmail.com.
Når du har betalt og sendt en besked til forlaget med disse oplysninger, vil du efterfølgende få en bekræftelse fra forlaget på din forudbestilling og støtte til vores crowdfunding.

Denne crowdfunding løber, indtil vi når i mål eller senest til 15.10.2021. Herefter stiger prisen, så bestil nu – det bliver ikke billigere.

Uforudsete eventyr

HVAD INDEHOLDER BOGEN? “Kronisk rejsefeber – fortællinger fra De Berejstes Klub – Uforudsete eventyr” bliver på cirka 488 sider i halvstort format (201×272 mm), indbundet, med hundredvis af farvebilleder, trykt på miljømærket papir og med en læsesnor, du kan bruge som bogmærke.
Bogen kommer til at indeholde nogle af de allerbedste rejseberetninger fortalt i De Berejstes Klub igennem de seneste 25 år. Flere af beretningerne har tidligere været trykt i medlemsbladet Globen, men der vil også være helt friske fortællinger i bogen, og alle er de redigeret på ny.
Hvert bind kommer til at indeholde mere end et halvt hundrede fortællinger fra hele  verden – så har rejsefeberen ikke allerede tag i dig nu, så vil den i hvert fald have det, når du har læst bogen!
“Kronisk rejsefeber” er struktureret som spring fra kontinent til kontinent, fra et land til et andet, fra en rejseform til en anden, så du som læser kommer hele verden rundt og hele tiden møder noget nyt og overraskende.
Forud for hver rejseskildring og efter hver rejseskildring er der et citat fra rejselitteraturens eller rejsejournalistikkens verden, en såkaldt epigraf, som sætter en stemning og ofte er fra samme område eller fra en lignende situation som den tekst, epigrafen står sammen med. På denne vis trækkes der tråde til de rejsende, der har været før – eller i nogle tilfælde efter – os som berejste. Der er også en god variation i længden på teksterne.
Efter planen vil 38 rejseskribenter medvirke i bogen: Svend Bergmann, Søren Bonde, Ewa Bylinska, Anna le Dous, Katrine Dybkjær, Henrik Døcker, Lene Frøslev, Anne V. Gross, Karen Hammer, Henrik Frier Hansen, Line Hansen, Ole Ejnar Hansen, Erik Hermansen, Hanne Hjardemaal, Fartein Horgar, Jakob Linaa Jensen, Per Allan Jensen, Sara Thordal Jensen, Claus Qvist Jessen, Bertel Kristensen, Anette Lillevang Kristiansen, Patrick Leis, Gunnar Terje Lysemose, Lars-Terje Lysemose, Malaika Malmos, Mette Ehlers Mikkelsen, Lars Munk, Michael Horne Nielsen, Anders Kofoed Pedersen, Kirsten Rask, Arne Runge, Henrik Schumacher, Mette Lindgaard Seligmann, Steffen Stubager, Gerner Thomsen, Hjalte Tin, Lene Topp & Nikolaj Wessel Witte.

AFRIKA: 9 historier

Algeriet: “Det hvide Algiers hemmelighed”
DR Congo: “Regnskovens folk flytter ud”
Etiopien: “I bar røv med Kalashnikov”
Ghana: “Koordinaterne”
Kenya, Tanzania: “Blandt bambus, bøfler og blomstrende bjerge”
Libyen: “Alt bliver godt igen”
Sierra Leone: “Koordinaterne”
Sydafrika, Swaziland: “Blandt jægere med rifler og manke”
Zambia, Zimbabwe: “De røde læbers hemmelighed”

ANTARKTIS: 2 historier

 
“Pingviner, pelssæler, søleoparder og nysgerrige pukkelhvaler i Antarktis’ hvide verden”

“Terra incognita”

OCEANIEN: 2 historier

Tonga: “Et sydhavsparadis i flammer”
Vanuatu: “Stillehavets små paradisøer”

ASIEN: 17 historier

Afghanistan: “Fra Taliban til Taliban”
Georgien: “Svaneterne fra Svanetien”
Indien: “Tsunami”
Indien: “Vandfald og knæfald”
Iran: “To dage i Elburzbjergene”
Iran: “Tørklæder, ruiner og hash i Ayatollah Khomenistan”
Japan: “Koordinaterne: Gion, Kyoto”
Japan: “Koordinaterne”
Kina: “Jagten på kinesisk udødelighed”
Kirgisistan: “To trunter og en Honda Fit”
Nepal: “Hvor meget tid har vi?”
Rusland: “Hallo, er der nogen hjemme?”
Rusland: “Koordinaterne: Jamal”
Rusland, Mongoliet: “Helt elektrisk fra Sibirien til Mongoliet”
Thailand: “Snabeldyr fra helvede”
Tibet: “Gennem Vesttibet uden mål og med”
Yemen: “Politiblaf i Yemen”

SYDAMERIKA: 5 historier


Argentina: “Havnen i Mar del Plata”
Bolivia: “Koordinaterne, Amazonjunglen”
Bolivia: “Amazonas”
Ecuador, Colombia: “På cykel blandt guerillasoldater, kokainbønder og narkokurerer”
Paraguay, Boliva, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Ecuador: “Slangen i paradiset”

EUROPA: 12 historier

Frankrig: “Kald mig bare pilgrim”
Frankrig: “Med sejlbåd gennem Frankrig”
Irland: “Koordinaterne”
Italien: “Mit Italien – på godt og på ondt”
Norge: “En fjeldfreaks bekendelser”
Rumænien: “Blandt gadens børn i Bukarest”
Rusland: “Hos Napoleon af Medvedkovo i den blå helvedesby”
Schweiz: “Et tilfældigt møde”
Spanien, Frankrig, Italien, Jordan, Israel: “Livet på landevejen”
Sverige: “Koordinaterne”
Tyskland, Østrig, Ungarn, Rumænien: “At blaffe er at leve”
Tyskland,Tjekkiet: “Godt jeg fik passet med”

NORDAMERIKA: 5 historier

Costa Rica: “Blandt hajer, sørøvere og kokosnødder”
Cuba: “Revolutionens sidste højborg”
Grønland: “I Erik den Rødes fodspor”
USA: “Koordinaterne, Wyoming”
USA: “På fire hjul fra San Francisco til Santa Fe”

Bogen er skabt på baggrund af bidrag fra medlemmer og venner af De Berejstes Klub, og bidragyderne er ulønnet. I alt medvirker flere end 85 medlemmer og venner af De Berejstes Klub i bogprojektets tre bind.

FINANSIERING:
Sideløbende med denne crowdfunding søges der også fondsstøtte. Det betyder, at det beløb, vi søger gennem denne crowdfunding, kan blive nedjusteret, hvis vi har held med fondsansøgningerne, eller at den forventede vejledende pris på bogen kan ændre sig.
FORUDBESTILT TIL NU: Per 16. oktober 2021 er der indkommet i alt 87.385 kr. Det beløb, vi mangler for at kunne udgive bogen, udgør nu 12.615 kr.

 

KØB NOGET EKSTRA: Vil du gerne blive bedre til at skrive rejseartikler? Lars-Terje Lysemose er foruden at være redaktør af “Kronisk rejsefeber” uddannet journalist og har undervist journaliststuderende i reportage og godt sprog på Roskilde Universitet, journalistuddannelsen i Grønland og på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og København. Han har også skrevet rejsereportager og været udlandsreporter for bl.a. dagbladene Politiken, Berlingske, Information og Kristeligt Dagblad.
Nu tilbyder han et kursus tilrettelagt for en lille gruppe på højst 12 deltagere, hvor vi bliver klogere på de virkemidler, man kan benytte sig af som rejseskribent, og hvor du får feedback på dine tekster og får lejlighed til at gøre dem endnu bedre på et skriveværksted.
Kurset, der varer 6 timer, inklusive pauser, koster normalt ca. 2.400 kr., når det udbydes gennem etablerede kursusudbydere, men du får det til en fjerdedel for bare 600 kr., når du bestiller gennem vores crowdfunding, og beløbet går ubeskåret til støtte for udgivelsen af “Kronisk rejsefeber”.
Kurset kommer til at foregå søndag  den 14. november 2021 fra kl. 10 til 16 i Café Globen i København, og du bedes aflevere et udkast eller en færdig rejsetekst, som vi kan tage udgangspunkt i, senest 8 dage før, dvs. 6. november 2021. Send din tekst til deberejste snabel-a gmail.com.
 
KORT OM REDAKTØREN OG FORLAGET:
Lars-Terje Lysemose har været medlem af De Berejstes Klub siden 2007 og har været medlem af klubbens bestyrelse i 6 1/2 år. Lars-Terje er uddannet journalist og var i 2011 til 2016 chefredaktør af rejsemagasinet Globen, der udgives af De Berejstes Klub. Siden 2016 har han arbejdet med at samle nogle af de allerbedste rejsehistorier, der er blevet fortalt i De Berejstes Klub. Lars-Terje har erfaring fra bogbranchen som oversætter af bestselleren “Omgivet af idioter”  af Thomas Erikson (fagbog om personlighedstyper og kommunikation, Hoi, 2017) og “Frihedens køtere”  af Fartein Horgar (historisk roman om De Vestindiske Øer, Bostrup, 2018) og som redaktør af “Dubai bag facaden”  af Peter Sung Kristensen (fag- og rejsebog, BoD, 2020). Se mere om Lars-Terje på hans hjemmeside  og på hjemmesiden for De Berejstes Klub.
Bogserien “Kronisk rejsefeber” udgives efter aftale med bestyrelsen i De Berejstes Klub – uden at det koster klubben noget, eller at klubben på nogen måde er involveret i bogprojekets økonomi.
Forlaget De Berejste I/S er stiftet med henblik på udgivelse af “Kronisk rejsefeber” og er CVR-registreret med nr. 41103027.
SOCIALE MEDIER: Du kan også følge udviklingen af projektet på sociale medier. Søg på Instagram efter @kroniskrejsefeber, @deberejste og @rejseeventyr og brug disse hashtags: #kroniskrejsefeber #rejseeventyr eller #deberejste. Og på Facebook: Kronisk rejsefeber  (bogserien) og De Berejste  (forlaget). Tanken er løbende at dele nogle små uddrag fra bogen i form af tekst og billeder og fortælle om projektets udvikling og tankerne bag det. Forlaget ejer desuden domænerne www.kroniskrejsefeber.dk, www.deberejste.dk og rejsefeber.nu.
HVAD SKER DER, HVIS I IKKE NÅR I MÅL? Hvis vi ikke når målet med crowdfundingen, må vi trykke et mindre oplag af bøger end planlagt, og det vil betyde, at stykprisen bliver højere. Det kan også betyde, at vi må vælge en billigere type papir til tryk af bogen, at bogens vejledende udsalgspris må sættes op, og at alle bogens forfattere og fotografer må nøjes med at få en PDF af bogen i stedet for at få et frieksemplar af papir. Det kan også være, vi bliver nødt til at udskyde udgivelsesdatoen for at få mere tid til at søge fonde. Men crowdfundingen er stadig i gang, og vi er ikke nået dertil endnu. Og uanset om vi når i mål eller ej, trykker vi bogen, og alle, der har forudbestilt bogen, vil få det antal bøger, de har bestilt.

De følgende har støttet denne crowdfunding:


 1. Thor Bakke
 2. 
Ewa Bylinska

 3. Holger og Kristín Dahl
 4. Elsebeth Finnick

 5. Søren Fodgaard
 6. Lene Frøslev

 7. Helle Granhøj
 8. Lisbeth Hjorth

 9. Karen Hammer
 10. Jan Møller Hansen

 11. Bertel Kristensen

 12. Anette Lillevang Kristiansen
 13. Cathrine Krogh
 14. Bo Løvschall
 15. Mette Ehlers Mikkelsen

 16. Stig Monrad

 17. Monica Neesgaard

 18. Jørgen Oulund

 19. Christina G. Poulsen
 20. 
Kai Gert Rasmussen

 21. Lise Rasmussen
 22. 
RejsRejsRejs.dk
 23. John Risager

 24. Mogens Busk Sørensen
 25. Torben Hyldeqvist
 26. Steen Ridder
 27. Helle Møller-Madsen
 28. Morten Nielsen
 29. Niclas Michael Klitgaard Olsen
 30. Tine Henningsen
 31. Pia Miller
 32. Dorthe Poder
 33. Gunnar Terje Lysemose
 34. Marianne Leth
 35. Allan Frank Larsen
 36. Michael Bonde
 37. Troels Petersen
 38. Cecilie Rudbeck og Deniz Gøgenur
 39. Bjarne Larsen Kron
 40. Bjarne Christian Jensen
 41. Aviaaja Schlüter
 42. Mia Ansbjerg
 43. Lone Valentin
 44. Anni Nielsen
 45. Kathrine Arenstorff
 46. Lise Wosniak
 47. Mikkel Peter Worsøe
 48. Fartein Horgar
 49. Katrine Dybkjær
 50. Kenneth Hvolbøl
 51. Svend Bergmann
 52. Søren Lørup
 53. Susanne Andreasen
 54. Søren Padkjær
 55. Lone Rosenhjerte
 56. Jacob Tranberg Bloch
 57. Pia Lassen
 58. Lars Roed
 59. Susanne Goldermann
 60. Solveig Aggerholm
 61. Gerner Thomsen
 62. Helle Dybkjær
 63. Kim Jürgensen
 64. Anette Steenberg Williams
 65. Anonym
 66. Søren Lauridsen
 67. Karsten Søndergaard
 68. Jakob Linaa jensen
 69. Anonym
 70. Mette Lindgaard Seligmann
 71. Mette Nielsen
 72. Anna le Dous
 73. Line Hansen
 74. Kirsten Sasady
 75. Inge Andersen
 76. Kurt Lønstrup og Mai-Britt Metzon
 77. Anders Madsen Pedersen
 78. Lars T. Hansen
 79. Mogens Nyvang
 80. Marianne og Erik Pedersen
 81. Lars Kierulff Munk
 82. Janet Bramson
 83. Martin Buch Larsen
 84. Vibe Juul Sannig
 85. Anne-Marie Nielsen
 86. Ruth Hagerup
 87. Anne Vibeke Gross
 88. Niels Vognsen
 89. Hanne Hjardemaal
 90. Nicolai Bangsgaard
 91. Villy Sejerskilde
 92. Mette Frosch-Hansen
 93. Jytte Grønning
 94. Natasha Aarup 
 95. Jens Bornæs
 96. Claus Qvist Jessen
 97. Erik Pontoppidan
 98. Ditte Egholm
 99. Café Globen

Desuden har vi modtaget 20.000 kr. i fondsstøtte fra Max Fodgaard Fonden og 5.000 kr. i fondsstøtte fra Velux Fonden.